3 gode råd til bedre hygiejne i virksomheden

Når man arbejder mange mennesker sammen, sætter det sine spor på det fællesområde, som man færdes i. Derfor er det vigtigt, at alle arbejder for et pænt og renligt arbejdsmiljø. Hvis ikke kan det nemlig let hænde, at miljøet bliver uhygiejnisk og rodet – eller decideret ulækkert. Den slags kan tilmed påvirke den atmosfære, som man arbejder i, da det fører til irritationer og dermed dårligere trivsel. Hvad endnu værre er, så kan det ende helt derude, hvor det også resultere i flere sygedage. Og det er et scenarie, ingen virksomhed kan være tjent med.

1. Aftal spillereglerne

Når der skal aftales fælles spilleregler, er det først og fremmest vigtigt, at alle forstår, hvorfor det er vigtigt. Derfor er det ledelsen, der skal i gang med et oplæg og få overbevist folk om, at det hele kræver en fælles indsats.

Spillereglerne er dog ofte, at man blot sørge for almindelig orden omkring sit eget skrivebord, så det hele ikke roder og synes forstyrrende. Den del forstår medarbejderne da også godt, da vi trods alt er på en arbejdsplads. Ligeledes er det nemt at overbevise folk om, at de skal efterlade mødelokalerne pæne og ryddet op, at de skal huske at komme deres ting i de rigtige skraldespande etc.

Det vigtigste er blot, at der udstikkes en kurs, og nogle klare regler, der fører til adfærd.

2. Få rengøring på

Det er vigtigt, at der er professionel rengøring til at hjælpe med de hygiejniske forhold. Det fortæller DLO, som står for netop erhvervsrengøring i Vejle. For hvad mange overser er, at støv, skidt og møg i sidste ende består af f.eks. døde hudceller, små støvmider og andre dårlige ting, som vi indånder og bevæger os rundt i. Det kan desværre føre til sygdom! Og når der tikker en sygemelding ind, betyder det tabt arbejdskraft for virksomheden. Desuden er det vigtigt, at der er pænt og ordentligt, når der kommer kunder og partnere på besøg.

3. Husk spritten

Selvom det er ved at være noget tid siden, at vi stod i en decideret pandemi, så lærte vi noget under den, som stadig kan bruges. Noget af det vigtigste for at forhindre bakteriespredning er at opsætte afspritningsstationer. På den måde overfører man ikke bakterier i nært samme omfang og begrænser derfor smittespredning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *