Bitcoin for begyndere

Vil du gerne blive lidt klogere på, hvad bitcoin er? Du har nok hørt en del om BTC (bitcoin) i medierne – i hvert fald for et par år siden, hvor der var en del om det i medierne.

Man kan betragte fænomenet med kryptovaluta, som BTC er, med forskellige briller. Nogle synes, det er spændende og en fascinerende del af udviklingen, andre mener, det er noget pjat og nogen mener, at det er en nærmest kriminel måde at tjene penge på.

Der er selvfølgelig alle mulige varianter til de nævnte holdninger, og en stor gruppe er temmelig uinteresseret i alt, hvad der har med kryptovaluta at gøre.

Hvad er kryptovaluta?

For at forstå hvad bitcoin er, så må begrebet kryptovaluta lige forklares først. Det er en form for kunstigt skabt valuta. Det er foregået online, og der er ingen fysiske penge knyttet til sådan en valuta.

Bitcoin er heller ikke bundet op på nogen bank, stat, selskab eller anden form for myndighed. Det er en helt uafhængig valuta. Det vil sige, at der heller ikke er nogen eller noget til at regulere eller kontrollere valutaens kurs eller bitcoin-ejernes konti.

Bitcoin bliver handlet på børser, og prisen afgøres alene af udbud og efterspørgsel.

Bitcoin som betalingsmiddel

Mange bruger bitcoins som et investeringsobjekt, men det er samtidig et betalingsmiddel. Det var faktisk en af hoveårsagerne til, at det blev skabt i 2009.

Man ville nemlig skabe et alternativ til de almindelige valutaer. Indtil videre er der her i Danmark omkring 50 forretninger, hvor du kan bruge bitcoin som betalingsmiddel. På verdensplan er tallet højere end 12.000.

Det er også muligt i nogle webshops at bruge bitcoin på lige fod med andre valutaer.

At handle med bitcoin

Du har måske hørt om nogle, der blev millionærer i løbet af meget kort tid ved at handle med bitcoin. Det er ikke en mulighed i dag. Det skyldes, at kursen for et par år siden toppede i løbet af ret kort tid, men i løbet af lige så kort tid faldt kursen drastisk igen.

Så dem, der var heldige at handle lige på det helt rigtige tidspunkt dengang, de kunne ganske rigtigt score en meget stor gevinst.

I dag ligger kursen ret stabilt. Om den kommer til at stige eller falde i fremtiden, er ikke til at sige. Det er lige som med andre investeringer på børsen – det er ikke til at spå om. Det kan gå begge veje. Du kan godt investere i bitcoin og så holde øje med kursen. Om den kommer til at tage den helt store himmelflugt igen, er måske tvivlsomt, men som en mere langsigtet investering kan det være fint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *