Danskerne er ivrige motionister

Danmark er det land i EU hvor flest dyrker motion. Faktisk dyrker 31 procent af den danske befolkning over 15 pr mere end 5 timer motion ugentligt.

Resultat stammer fra en undersøgelse af 26 EU-lande, hvor gennemsnittet i landene var på 17 timer motion om ugen. Tallene stammer fra 2017 og kan findes på Eurostat. Aktiviteter som tæller med som motion er sport, cykling til og fra arbejde, gang i rask tempo, jogging, svømning og boldspil.

Stærk foreningskultur

Der kan være mange grunde til at danskerne ligger i top. En ting er dog sikkert, vi har en rigtig stærk foreningskultur, som tilbyder et bredt udvalg af aktiviteter og hvor der er plads til de fleste. Der udover har vi veludviklet fitnesssektor, hvor folk som ikke er en del af foreningslivet i stedet kan motionere. Samtidig prioriterer mange byer at der findes gode cykelstier og tilgængelig gå ruter, så det er attraktivt at komme ud i naturen og røre sig.

Der findes dog stadigvæk en stor gruppe som hellere vil se sport på tv, end selv bevæge sig. De ved godt at det er sundt og godt at bevæge sig, men det kan være svært at finde motivationen. Det kan også være familiefædre som simpelthen har en travl hverdag, og prioriter arbejde, familie mm. før motion.

For at få dem til at bevæge sig kræver det en anden tilgang. Der skal motion ikke være i fokus, men det at man samtidig får dækket et andet behov, og motionen er nødvendighed i den forbindelse. Det kan være at mændene får udfyldt et socialt behov. Det kom blandt i fokus med en serie på DR kaldet ”Rigtige mænd” hvor det sammenholdt og det sociale var årsagen til at mændene fik motioneret. Efter programrækken opstod der en række lokale tiltag, hvor at folk dyrkede motion sammen, men at det var fællesskabet der trak, og at motion bare var en nødvendighed for at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *