Dødsboer – En lille guide

Når man står med et dødsbo, så kan det være svært at holde styr på alle ting. Hvad skal man gøre med alle ejendelene? Her får du nogle tips. 

Sorter efter værdi

Når du har sorteret de måske mange forskellige værdigenstande, kan du forsøge at finde ud af, hvor meget det egentlig er værd. Løbende, som du slår de forskellige ting op, eller får dem vurderet, kan du sortere dem efter værdi. Læs mere om rydning af dødsboer på Fyn.

Endnu en gang bør du også her lave en liste, hvor du fx kan gruppere værdigenstandene i forskellige grupper ud fra fx prisklasser. Det er igen rart at have et overblik – især fordi der i et dødsbo kan vise sig at være et hav af ting, der for alt i verden ikke bør smides ud.

Lad tingene få nyt liv og giv til genbrugsbutikker

Alt det, der umiddelbart ikke har så meget af værdi, kan du donere til en genbrugsbutik, så det kan få helt nyt liv i andre hjem. Der er noget smukt ved tanken om, at ting aldrig rigtigt forgår, men lever videre i alle mulige forskellige kroge og hjørner af landet og verden. Læs om Dødsbo Hjælpen

Genbrugsbutikker er desuden populære i disse år, så de vil med garanti kunne få glæde af de mange forskellige ting, du muligvis ender med at kunne bidrage med. Du kan eventuelt tage kontakt til en butik, i dit lokal område, og spørge om der er noget de kan bruge og afhente. Så er du fri for selv at fjerne de ting. Og samtidig er der måske nogen andre der kan få gavn af dem. 

Sælg det du kan på sociale medier

Hvis der er genstande af værdi, kan du også prøve at sælge dem på diverse social medier. Det kan være DBA eller Facebook, hvor det kan være nemt at sælge porcelæn, møbler, tøj eller andet. På den måde kan man også få lidt værdi ud af noget, som andre måske ville kassere.

1 tanke om “Dødsboer – En lille guide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *