En simpel udendørsaktivitet til hver årstid

De fleste mennesker kan som udgangspunkt godt lide at være udenfor. Det er sundt for os, og det kan vi sagtens mærke, når vi har brugt en dag i det fri. Det er nemlig de dage, hvor du føler dig mere let om hjertet og træt på den gode måde, når du skal i seng. Men, det kan være svært at komme udenfor hver dag, specielt når vejret ikke altid lige er det bedste. Her kan du læse et bud på, hvad du kan lave ude, uanset årstid.

Forår – find løbeskoene frem

Foråret er en af de dejligste årstider og helt klart også den bedste årstid for dig, der gerne vil have gang i en nem, sund sport. Løbeture i det fri er helt fantastiske om foråret, hvor temperaturen stadig ligger på et behageligt og tåleligt niveau selv om du anstrenger dig. Find løbeskoene og de bedste solbriller til løb frem og kom afsted. Du behøver ikke løbe langt, bare små intervaller på turen gør underværker og du vil snart komme i så god form, at du kan løbe et halvt maraton! 

Sommer – tag en tur ud til vandet

Vi er efterhånden begyndt at kunne se frem til nogle ualmindeligt varme somre i Danmark. Faktisk så varme, at ma næsten ikke kan holde ud at være udenfor medmindre man permanent sidder i skyggen eller halvt ude i havet. Strandene er fyldt med børn og badegæster, men tager du afsted tidligt om morgenen eller ved spisetid om aftenen, kan du sagtens få dig en forfriskende dukkert og en sund svømmetur, hver eneste dag. Det er både sundt og virkelig skønt for både krop og sjæl!

Efterår – lær mere om naturen

Efteråret er en virkelig spændende årstid ude i Danmarks skove og det oplagte tidspunkt for dig at lære mere om dem. Efteråret byder ofte på regn og blæst, men søger du ly i skovene, kan du lige så godt se dig omkring og lære noget nyt. Tag med en, som allerede kender skoven og benyt chancen for at lære om hvilke svampe, bær og planter du kan tage med hjem for at spise. Du kan også finde masser af inspiration til kreative projekter i skovens smukke efterårsblade og de fine, nedfaldne kastanjer. Vidste du f.eks. at du kan lave din egen sæbe ud af hestekastanjer?

Vinter – på med vandreskoene

Uha vinter, den sværeste tid for de fleste af os, og den tid hvor vi er mest tilbøjelige til at udvikle os til egentlige sofadyr. Her kan det virkelig betale sig at have en fast aftale, hvad enten det er med en ven eller med naboens hund. Måske ikke hver dag, men så i hvert fald hver anden dag. Find det lune overtøj frem, invester i et par gode støvler og rigtige vandresokker og tag ud og nyd den friske, kolde luft. Husk lys og reflekser, hvis det er ved at blive mørkt og hav altid en telefon med dig, skulle uheldet være ude og du får brug for hjælp.  

 

 

1 tanke om “En simpel udendørsaktivitet til hver årstid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *