Er har du problemer med hashmisbrug eller hashafhængighed…?

Er har du problemer med hashmisbrug eller hashafhængighed…?

… eller er du pårørende til en der har problemer med hash?

 • Så kan vi hjælpe dig – få Gratis rådgivning på 70205501 eller udfyld formularen.

 

Mange tror fejlagtigt at et enhvert brug cannabis og hash er fuldstændigt sikkert og helt hamløst. Sandheden er desværre at et misbrug af cannabis og hash kan gøre stor skade på både kort og langsigt samt føre til en hashafhængighed.

 

Hash -forbrug -misbrug eller afhængighed?

 

Godt og vel halvdelen af alle bunke i Danmark her på et eller andet tidspunkt prøvet at ryge hash. Få nogle bliver forbruget til kun en eller ganske få gange i livet mens andre har et større hash-forbrug måske henover mange år. Får en stor del fylder hans forbruget måske ikke meget i hverdagen, men er kun noget der bruges ved særlige lejligheder. Desværre er der også en relativt stor gruppe hvor forbruget udvikler sig til et hash-misbrug.

 

 

Forskellen på et hashforbrug og et hashmisbrug, kan for mange være en meget flydende grænse. Men et af tegnene på at et hashforbrug er ved at udvikle sig til et hash misbrug er blandt andet er det nu ikke kun er ved særlige lejligheder at Hassan bliver fundet frem, men Hansen bliver i stedet brugt igen og igen og igen af ”særlige” grunde. Grundet Søren Hansen hjælper mig med at ”cope” ihverdagen, Hansen hjælper mig med at afstresse, hashen hjælper med af være kreativ, hashen hjælper mig med at finde ro og balanche.

 

Et andet tegn er at hashforbruget begynder at på virke din hverdag negativt, det går udover hvor godt du kan passe dit job, eller hashforbruget påvirker hvor godt du kan passe din uddannelse. Din familie er begyndt at påtale tid hashforbrug. Forbruget påvirker dit parforhold negativ. Du mister lyst eller interesse for aktiviteter du tidligere holdt af.

Du begynder oftere og oftere at ryge hash på tidspunkter eller dage hvor det vil have en negativ konsekvens.

 

Hashmisbrug og hashafhængighed. Der er tale om en hashafhængighed når du over en periode flere gange har forsøgt at stoppe dit hashforbrug uden held, selvom at dit forbrug har haft negative konsekvenser.

 

Afhængighed er:

” en ukontrolerbar trang til at gentage en adfærd, på trods af tydelige negative konsekvenser”

 

Hos Dyscon har vi hjulpet tusindevis af mennesker ud af deres afhængigheder og vi kan også hjælpe dig. Ring 70205501 eller udfyld formularen.

 

 

 

 

 

 

 

Hvad er årsagen til hashafhængighed?

 

Hvorfor kan jeg ikke bare selv stoppe mit hashmisbrug?

 

Zombie stort set alle andre kemiske afhængigheder opstår der både en fysisk og psykisk afhængighed.

Hjernen oplever en beroligende lykkerus ved at kroppens eget ”rusmiddel” dopamin udløses ved brug af hash. Det var på min giver dig døde træt eller lyst til igen at ryge hash. Alene tanken om snart at ryge hash igen kan give en lille dopamin-udløsning i hjernen som igen giver trang eller stor lyst.

Trangen eller lysten bliver fuldstændig ukontrollerbar og tankerne vil kredse mere om mere omkring brugen af hash og jo mere tankerne kredser omkring brugen af Hashen desto mere trang og lyst opstår der…! En ubrydelig ond cirkel der er opstået.

 

Først når der skabes en tankeforandring kan den onde cirkel brydes?

 

Det er derfor vigtig at søge professionelhjælp hvis du gentagende gange har forsøgt at stoppe et hashmisbrug eller hashafhængighed uden held.

 

Vi kan hjælpe dig ud af dit hashmisbrug ring 70205501 eller udfyld kontaktformularen.

 

Hvordan virker en behandling for hashmisbrug?

 

Behandling for hashmisbrug eller hashafhængighed virker ved at der igennem terapi skabes en tankeforandring.

En person der er afhængig af hash kan ikke selv skabe denne tankeforandring.

Igennem terapien bliver man gjort opmærksom på de tanker der skaber trangen eller den ukontrolebare lyst til at ryge igen og igen.

Meget forenklet sagt, kan man sige at, der arbejdes på at skabe ny tankemønstre der ikke udløser hjernes signalstof dopamin, og derved kontroleres trangen til at fortsætte hashmisbruget.

 

Der arbejdes med de negative konsekvenser af hashmisbruget og sammen med behandleren skabes der et realistisk syn på forbruget og en mere hensigtsmessig livsstrategi.

 

For nogle har brugen eller misbruget af hash været forbundet med en følese af ”nødvendighed”, meget ofte som en selvmedicinering. Derfor vil det nogle gange i behandlingen være nødvendig at samarbejde med lægen eller speciallæge i psykiatri (psykiater) omkring rigtig medicinering.

 

Har du brug for hjælp til at komme ud af din hashafhængighed så ring til os på 70205501

 

 

 

 

 

Efektiv behandling for hash afhængighed der virker.

 

Ikke alle er ens, derfor er valg af den rette behandling for dig eller en du holder af vigtig.

Vi har mange års erfaring med at rådgive om valg af behandling for hashmisbrug eller hashafhængighed.

 

Vi tilbyder både ambulantbehandling for hashmisbrug, samt døgnbehandling og onlinebehandling for hashmisbrug og afhængighed.

 

Vi har ligeledes stor erfaring blandingsmisbrug, så har du for eksempel problemer med både alkohol og hash kan vi hjælpe og rådgive dig til den rette behandling.

 

Her kan du læse mere om blandingsmisbrug.

 

 

 

Er hashmisbrug farligt?

Mange tror at brugen af hash og cannabis er fuldstændig ufarlig uden bivirkninger.

Desværre er det er det langtfra sandt.

Det er rigtigt at for mange kan bruge hash cannabis på kort sigt give en rus der virker til at have færre bivirkninger, end dem man normalvis ville opleve ved at drikke alkohol for at opnå samme virkning. Men både på kort og lang sigt kan hashmisbrug have mange alvorlige bivirkninger som for eksempel.

 • Angst eller panikanfald.
 • Energiforladt, træthed eller udmattelse.
 • Nedtrykthed eller depression.
 • Koncentrationsbesvær og indlæringsproblemer.
 • Nedsat reaktionsevne
 • Kordinerings og balanceproblemer
 • Forfølgelsesforestillinger og synshallucinationer
 • Øget risiko for at udvikle psykoser
 • Permanent hjerneskade
 • Personlighedsforstyrelser
 • Kræft.

 

Ovenstående er ikke oplistet for at danne et skræmmebillede men for at give et realistisk billede, at hvilke helbredsmæssige konsekvenser et kort eller langvarigt hashmisbrug kan medfører. Der er vigtigt at kende hele billedet af hvad et misbrug eller afhængighed af hash kan medfører.

Hertil kommer de personlige konsekvenser som for eksempel kan være tab af job eller uddannelse, ødelagt parforhold, familieproblemer, økonomiske problemer eller måske at miste kørerkortet.

 

Selv om en hashafhængig har oplevet en eller flere af disse negative konsekvenser kan det være oftest være umuligt at stoppe misbruget uden professionel hjælp.

Vi er klar til at hjælpe dig med den rette behandling for hashmisbrug 70205501.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *