Et godt netværk er guld værd i en verden som selvstændig

Har man taget springet fra at være almindelig lønmodtager, til at være selvstændig og sin egen chef, så er det guld værd, at man har, eller opbygger et netværk omkring sig. Især hvis man er alene i virksomheden, så er det rimelig vigtigt, at man har en eller nogen, som man kan sparre med. Uanset om det er samme branche, eller virksomhed, så er det en slags kollegaer, som yderst set, måske kan være konkurrenter. Men et netværk kan også være ens venner. Mund til mund metoden, er noget, der sætter vande igang. At dine venner fortæller sine venner, om dit iværksætteri. Det er en effektiv måde at få kunder på, både på nuværende tidspunkt, men også i længden.

Det nye netværk (opbyg et netværk)

Når jeg skriver det nye netværk, så mener jeg, det netværk, som du skal opbygge af mennesker, som du måske ikke kender. Folk, som også er startet selvstændige. Der er rigtig mange generelle ting, som man ikke lige tænker over, såsom, hvor de køber deres papir billigt, deres printer, om de ka anbefale en revisor på fyn eller andet. Det kan være private forums, som på Facebook. Det kan være en god sikkerhed, at få hjælp af nogen, der har erfaring allerede. Spørge ind til forskellige ting, lære af deres fejl og handlinger. Sparring er en effektiv måde, at reflektere over sine valg, så man sikre sig, at man ikke tager uengagerede, dårlige valg.

Især hvis man er alene i sin virksomhed, så er der mange, der går hen og bliver ensomme, og mangler kollager, som man kan hygge og pjatte med. Hvis man har et behov for at være tæt med andre mennesker, så kan man kigge efter et kontor-fællesskab. Det er en bygning, hvor man kan leje et kontor, hvor man har andre selvstændige omkring sig.

1 tanke om “Et godt netværk er guld værd i en verden som selvstændig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *