Gode råd til effektiv træning

Går du med overvejelser om at komme igang med træningen, men har svært ved at melde sig ind i det lokale træningscenter? Det kan der være flere årsager til. Måske du ikke føler sig tryg sådan et sted, fordi du ingen anelse har om de forskellige maskiner. Det kan også være at du bare ikke har lyst til at vise dig frem, af visse årsager, eller måske du bare ikke er mentalt klar til det endnu. Derfor vil det være oplagt at tage træningscenteret med hjem til dig. Du kan nærmest købe alle træningsmaskiner og træningsredskaber på nettet i dag, og få det leveret til døren. Start med at træne hjemme, og når du føler at du skal udfordres noget mere, så er du parat, og nærmest nødt til, at besøge træningscenteret.

Planlæg din træning

Find ud af hvad du ønsker at træne. Er det noget specifikt du ønsker trænet, som armmuskler?, eller ønsker du en mere allround træningsmaskine, som gavner det hele? Ønsker du noget specifikt, kan du nøjes med diverse redskaber, som på sigt vil kræve at du besøge træningscenteret, for at få mere vægt. Men vælger du derimod et større redskab, som løbebåndet, vil du kunne udfordre sig selv til uendelighed.

Løbebånd

Investerer du i et løbebånd, kræver det en større kapital, men ikke mindst, plads. Sådan en maskine fylder lidt, men de fleste løbebånd kan klappes sammen, så de fylder minimalt. Årsagen til at løbebånd er effektiv træning er der flere grunde til. Et er at du kan udfordre dig selv til ukendelighed. Et løbebånd kan du bruge selvom du er nybegynder eller om du er professionel løber. Man kan vælge at lave intervalløb som nybegynder eller max hård løb som professionel. Du kan øge din træning, eftersom du udvikler dig.

Løb gavner dit hjerte og dit heldbred

Hjertet er en muskel, og muskler skal styrkes, ellers bliver de svage. Det gør sig også gældende for dit hjerte. Der er gentagende undersøgelser der påpeger at det er helbredsmæssige fordele ved at løbe regelmæssigt.

  • Ikke nok med at du styrker dit hjerte, så sænker det også dit blodtryk, samt minimere risikoen for blodpropper og hjertestop.
  • Er du overvægtig eller blot ønsker at tabe dig, så kan du ved hjælp af at løbe regelmæssigt, tabe en masse kalorier, udfra din træningsniveau.
  • Har du sukkersyge, er løb også rimelig effektiv. Løb hjælper kroppen til bedre at kunne regulere blodsukkeret til et passende niveau.
  • Når du løber bærer du din egen kropsvægt som styrker dine knogler og minimere udviklingen af knogleskørhed.
  • Regelmæssig løb kan forebygge stress og depression.
  • Løb sænker dit kolesteroltal og minimere risikoen for diverse hjertekarsygdomme.
  • Adskillelige undersøgelser har påvist at løb kan modvirke udviklingen af kræft. Det gælder især mavekræft, tyktarmkræft og bugspytkirtlen.

Sørg for det rette udstyr

Beslutter du dig for at løbetræne, om det er derhjemme eller om det er i træningscenteret, er det vigtigt at udstyret er i orden. Især hentydes der til ordentlige løbesko. Det skal nemlig være sko du kan holde ud at løbe i, som giver den rette støtte når du løber. Understøtter dine løbesko ikke tilstrækkeligt, kan det gå hen og gavne din ryg og dit helbred på sigt. Så sørg for at dine sko er i orden, dette kan du få tjekket i diverse forhandlere der sælger løbesko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *