Huset skal sælges – hvad gør I?

Salg af huset er altid en kompliceret proces. Her kan du finde noget hjælp til, hvad man skal gøre og ikke gøre, når man skal sælge et hus.

Det første råd er jo selvfølgelig, at huset skal sælges hurtigt og til den bedste pris. Det dog nok de færreste, som ikke var klar over det, da de satte huset til salg. Omvendt er det også helt åbenlyst, at I ikke skal ende med huset på auktion.

Åbenlyst i begge tilfælde, ja. Men her kommer så hjælp til, hvordan du sælger huset hurtigt og hvad du gør når huset er på auktion.

Overgiv huset til den bedste køber

Kender du til, der hedder et transportskøde. Det fungerer ved, at køberen af huset slipper for at betale en masse penge til huskøbet. Disse penge vil først skulle betales af den næste køber. Bemærk dog, at du kan benytte et transportskøde, hvis du ikke vil optage lån i huset.

Det kan være en genial løsning, når du skal købe et hus på auktion, som du senere vil sælge videre. Det kan både være, fordi du spekulerer i boliger. Det kan også være, fordi du vil købe et hus til dine børn eller nogen du kender midlertidigt. Når de så får penge, kan de købe det fra dig, uden at du har tabt penge eller at huset er solgt til andre.

Hvis du står en situation, der smager lidt af det beskrevne, så er et transportskøde den perfekte løsning for jer. Så skriv transportskødet bag dit øre, hvis du skal på auktion snart.

Find hurtigt en køber

Du vil gerne sælge din bolig. Vi vil alle sammen gerne sælge boligen så hurtigt og smertefri, som det er muligt. Desværre tager en del mere energi og tid, end vi måske først havde regnet med.

En af årsagerne hertil kan simpelthen være, at jeres hus er vurderet for dyrt. Rigtig mange sælgere vælger at sætte prisen højt. Det kan være strategisk klogt, da de fleste byder under den faktisk boligpris, når de skal købe bolig.

Men det er utrolig dumt, hvis det afholder købere fra overhovedet at byde ind.

Derudover vil der være ting i og udenfor huset, som skal laves eller lignende. Spørgsmålet er, om I skal lave det inden. Det er ikke altid en god ide. Men i hvert fald kan det ændres eller lavet på en måde, så det er mindre tydeligt og ikke trækker lige så meget ned i værdi.

Vis huset fra sin bedste side

Du skal ikke til auktion og har ikke brug for at vide, hvad et transportskøde er.

Du skal bare have din bolig solgt. I stedet for at investere penge i huset, som måske kan ende med at være spildte, når køberen ændrer de boligindgreb du har begået.

Derfor vil du i stedet skulle give din bolig så meget sminke, som det er muligt. Sminken består i, at der skal gøres rent. Der skal laves små istandsættelser. Og så skal der lægges stor væk på de søde og gode historier, som er i boligen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *