Kom af med hvide vægge

Er væggene i dit hjem hvide og uinspirerende? Bor du ligesom billederne fra boligkatalogerne bare uden alle de fede detaljer? Har du svært ved at beslutte dig for, hvad der skal ske?

For mange kan det være rigtig svært at tage en beslutning om, hvad der skal laves om derhjemme. Det er nemt nok at påpege, at der er noget, der ikke fungerer, men det løser jo ikke dine problemer.

Derfor har vi samlet en kort guide til, hvordan du får mere personlighed og hygge ind i dit hjem.

Tænk alternativt

Et godt sted at starte er med de store flader på de hvide vægge. Selvom billeder, maling eller tapet ikke har nogen praktisk funktion, betyder det rigtig meget for stemningen i rummet. Hvide vægge er kolde og upersonlige, men de er heldigvis nemme at komme til livs.

Det gælder for både maler- og tapetforretninger, at forhandlerne ofte har rester til at ligge og fylde på lageret eller i en fjern afkrog af deres butik. Resterne kan være svære at komme af med, og derfor kan du ofte få dem til en fordelagtig pris.

Det sjove ved at købe rester af maling eller tapet er også, at du automatisk bliver udfordret. Du kan ikke vælge mellem alle farver og mønstre, men du skal være kreativ med det udvalg, der nu engang er tilgængeligt.

Du kan med fordel tænke alternativt, når det kommer til at male eller tapetsere væggene. For eksempel kan du male væggen op til halvanden meters højde og lade resten være hvid eller tapetsere to vægge i samme rum med forskellige mønstre.

Hvis det slet ikke er noget for dig at hoppe i malertøjet, må du få en professionel maler til at komme forbi og ordne det. Passer det ikke ind i budgettet, kan du finde et billigt forbrugslån her.

Lav din egen opslagstavle

Hvis du foretrækker at begynde lidt forsigtigt, kan du gå på udkig efter noget at hænge op på væggen i stedet. En oplagt og billig løsning er her at lave en opslagstavle. Det kan du gøre på mange måder, for eksempel er det blevet populært at bruge fjedrene fra gamle madrasser, som hænges op på væggen og dekoreres med billeder osv.

Den mest almindelige måde at lave en opslagstavle på er ved at finde en billig plade, eksempelvis af mdf, og beklæde den med stof ved hjælp af en sømpistol. Du kan vælge et ensfarvet, neutralt stykke stof eller noget med et flot, farverigt mønster, alt efter hvad du foretrækker. Hvis du ikke orker selv at stå for konstruktionen, kan et gammelt strygebræt også fint gøre det ud for opslagstavlen. Når tavlen er klar, kan du dekorere den med lige det, du synes om.

Det kunne være gamle feriebilleder, postkort, diplomer fra sportskonkurrencer, bonen fra en dyr middag, et flot stykke gavebånd, eller hvad der ellers falder dig ind. Du kan nemt skifte tingene på opslagstavlen ud, når du bliver træt af at kigge på dem, og det koster ikke en rød reje.

Kig efter genbrugsguld

En anden nem og billig løsning er at kigge i genbrugsbutikker, hvor de ofte har massevis af landskabsmalerier eller broderede motiver, som du kan blive den glade ejer af for nærmest ingen penge. Måske synes du ikke lige umiddelbart, at kitschede landskabsmalerier passer ind i din indretning, men det kan faktisk se virkelig cool ud med en guldramme med et par elge ved siden af alle dine smarte møbler.

Alternativt kan du male rammen på billedet i en vild farve, så det får et mere moderne udtryk. Og det gode ved billig kunst fra genbrugsbutikken er selvfølgelig, at når du gerne vil have noget nyt, skal du ikke ærgre dig over at have brugt en masse unødige penge.

46 tanker om “Kom af med hvide vægge

 1. kuhni_peSl Svar

  Купите в спб по выгодной цене
  Кухни из натурального дерева в спб на заказ
  Долговечные кухни от производителя в спб недорого
  Мебель для кухни в спб с доставкой и монтажом
  Скидки на кухни в спб только у нас
  Эксклюзивные кухни в спб для вашего дома
  Кухни для дружной семьи в спб по индивидуальному заказу
  Стильные кухонные гарнитуры для спб от ведущих производителей
  Доступные кухни в спб для квартиры или загородного дома
  Удобные кухонные уголки для небольшой площади в спб
  Профессиональное консультирование для создания вашей кухни в спб
  Элегантный стиль для вашей кухни в спб
  Огромный выбор кухонной мебели в спб
  Высокие стандарты качества для вашей кухни в спб
  Сбалансированное решение для вашей кухни в спб для вашей кухни в спб
  Нестандартный подход для вашей кухни в спб
  Функциональная кухня в спб – место для семейных посиделок и приготовления вкусных блюд
  Эксклюзивные решения для вашей кухни в спб
  Быстрый и качественный монтаж для вашей кухни в спб
  кухни санкт петербург vip-kukhni-spb.ru.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *