Nedsæt stressniveauet med selvforkælelse

Vi kan alle sammen nikke genkendende til, at hverdagen til tider kan føles som den samme gamle rutine, og inden vi ser os om, er tiden fløjet afsted. Den hektiske hverdag kan ofte få os til at glemme, hvor vigtigt det er, at sætte tid af til noget selvforkælelse.

Lad gerne en dag gå uden omfattende planer og gøremål en gang i mellem. Vi mennesker har tendens til, at behandle vores krop og sind, som var vi maskiner. Mennesker kan ikke arbejde i højeste gear konstant – vi har brug for at lade op.

Når vi afsætter tid til at lade op, får vi et overskud tilbage, der ikke blot er til gavn for os, men også dem omkring os. Så få ikke dårlig samvittighed, når du sætter tid af til refleksion. Herunder kommer 3 idéer til, hvordan du kan koble af:

En luksus-weekend

Tag en weekend fri og nyd, at du ikke skal tænke på noget. Med et gourmetophold kan du læne dig tilbage og nyde en afslappet weekend med god mad og en masse selvforkælelse. Bring lidt ekstra luksus ind i skemaet, når du ved du fortjener det.

Brug 2 dage i selskab med en du holder af, om det så er kæresten, en ven eller en veninde er underordnet, så længe du er sammen med en der bringer det gode humør frem. Et sådant ophold lægger op til gennemgående kvalitetstid og er en oplagt gaveidé, der både giver dig og en person du holder af en mulighed for, at tilbringe en luksuriøs weekend i hinandens selskab. Få børnene passet hos bedsteforældrene, hvor du ved, de også bliver forkælet.

Nyd godt af eksplicit mad og drikke. Hvad er bedre end god mad og en hyggelig atmosfære, til at nedsætte stressniveauet og bringe overskuddet frem?

Hjemmelavet selvforkælelse

Hvis det ikke er muligt, at afsætte en hel dag i det pressede skema. Så hold blot en formiddag eller en aften fri. Selvforkælelse er ikke nødvendigvis afhængigt af de store remedier. Det kan faktisk gøres meget simpelt. Løb en tur med din yndlingsmusik i ørene, tag et langt karbad eller smid dig på sofaen med en spændende kriminalroman eller den nye Netflix-serie.

Lad tiden handle om dig selv, mens du lader op til en ny uge. Lyt til din krop og hurtigt vil du mærke hvordan hverdagens stress og jag, vil forsvinde væk og et nyt overskud vil komme til overfladen.

Meditation

Meditation er den daglige selvforkælelse. Det kræver ikke mere end blot 20 minutter af en hektisk hverdag og bedst af alt, det kræver ingen planlægning eller forberedelse. Meditation kan for mange lyde formålsløst eller sågar kedeligt, men realiteten er, at meditation er videnskabeligt bevist til at være stressnedsættende og generelt supersundt for sindet.

Kernen ved meditation er at tømme hovedet for tanker og fokusere på sin vejrtrækning. Sæt din morgen af til 20 minutters stilhed mens kaffemaskinen brygger dagens første kop kaffe. Luk øjnene og tøm sindet. Dette er den svære del – at tømme hovedet for tanker. Prøv at skubbe to-do-listen langt væk og husk, at du skam nok skal nå det hele.

Hvis dette er en udfordring, kan det være en hjælp at skrive de florerende tanker ned på en post-it-note, så glemmer du dem med sikkerhed ikke og du kan koncentrere dig om, ikke at tænke på noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *