Så meget behøver du løbe for at øge dine kognitive evner

Hvis du skulle bibeholde sindet i højeste gear, hvad ville du gætte på ville være den mest effektive måde, at gøre dette på, 15 minutters løbetur eller 15 minutters afslapning af sindet?

Gættede du den første har du helt ret, i følge denne undersøgelse.

Forskning viser allerede, at motion som eksempelvis gå-og korte løbeture kan have en øjeblikkelig effekt for menneskets mentale funktioner, som koncentrationsevnen og hurtigere reaktionsevne. Andre undersøgelser viser, at motion kan påvirke humøret, og at folk har rapporteret, at de føler sig mere energiske.

Køb den perfekte gave til hende der elsker chokoladegaver på Filledwithlove.dk

Dette nye studie undersøgte hvorvidt disse følelsesmæssige fordele ved motion var årsagen til, at man følte sig mere klar i sindet, samt de kognitive effekter.

Forskerne spurgte deltagerne ved forsøget, som var 101 bachelorstuderende, hvor energiske de følte sig, samt fik dem til at udføre to prøver der kunne give udtryk for deres mentale tilstande. Prøverne handlede blandt andet om, at deltageren skulle sætte streger mellem numre og bogstaver så hurtigt og præcist som muligt.

Herefter fik halvdelen af eleverne besked på, at løbe en 15 minutter lang tur, mens den anden gruppe fik besked på, at udføre afslapningsøvelser i grupper. To minutter efter, at eleverne fra løbeturen var færdige, blev de spurgt om de samme spørgsmål som tidligere, og tog samme to prøver igen.

De løbende studerende viste signifikante forbedringer ved den ene af prøverne, der testede deres mentale skarphed og opmærksomhedsevne, mens de ikke viste nogen ændring i den anden prøve.

Yderligere kom denne forbedring af de studerendes følelse af mere energi og styrke, som kan beskrive – dog ikke konkludere – at løbeturen gav et boost til deres kognition og deres subjektive følelse af højere energi.

Hvad blev der af den modsatte gruppe tænker du?

I kontrast til de løbende studerende, følte den anden gruppe, der lavede afslapningsøvelser et markant lavere energiniveau.

Vidste du, at chokolade også kan øge den kognitive evne i en kort periode? Køb din chokoladegave på Filledwithlove.dk.

Forskernes egen kritik til undersøgelsen lyder på, at mens de løbende studerende var udendørs og fik frisk luft mens de løb, var den modsatte gruppe indendøre for at udføre deres afslapningsøvelser. Dog mener forskerne, at denne undersøgelse kan tilføjes til de øvrige studier der påpeger, at motion og træning kan medføre til øget kognitive evner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *