Sådan får du råd til godt løbeudstyr!

Går du og overvejer, om du skulle begynde at løbetræne, er udgifterne til udstyr måske en udfordring for dig. Det kan også godt gå hen og blive en dyr fornøjelse, at skaffe alt det lækre løbetøj, sko og tilbehør man gerne vil have.
Heldigvis behøver det ikke at være hverken svært eller umuligt, at få råd til en god basispakke eller endda til det lidt mere avancerede udstyr. Der findes nemlig talrige muligheder for små, hurtige forbrugslån, som giver alle mulighed for at få en økonomisk håndsrækning. Selv hvis man har været så uheldig at lande i RKI, er der muligheder for at få godkendt et lån. Se for eksempel denne hjemmeside.
Men hvad skal man så købe, for at være godt udstyret til sin løbetræning?

Det vigtigste: Et par gode løbesko

Skoene er det vigtigste, fordi det er dem der støtter fødderne og beskytter mod overbelastningsskader fra de mange stød som kroppen skal håndtere, når man løber. Hver gang du sætter foden i jorden, belastes din organisme. Det er derfor essentielt, at du sørger for at have korrekt støddæmpning, så du passer på din krop fra starten.
Hvis du er helt nybegynder og ikke skal løbe mere end 10-15 kilometer om ugen, er der ingen grund til at investere i de allerdyreste, højteknologiske sko. Skoene skal dog stadig være af god kvalitet, og udskiftes med fornuftige mellemrum.
Efterhånden som du øger antallet af kilometer om ugen, bliver det relevant at anskaffe sig sko i den lidt dyrere ende af skalaen. Måske endda have mere end et par. Der findes derudover flere typer sko, til forskellige underlag. Hvis du skal løbe meget i naturen, hvor underlaget er meget ujævnt, kan det være en god idé med et par deciderede trail sko.

Pulsurer, løbeveste og andet udstyr

Ved siden af det mest basale som et par gode sko og nogle tights, gør langt de fleste løbere brug af forskelligt ekstraudstyr. Det kan for eksempel være løbebælter, pandebånd, løbeveste, kompressionsstrømper eller pulsurer.
Igen er det helt afhængigt af din situation og ambitionsniveau hvad du vælger at anskaffe dig. Men uanset niveau, er mange løbere rigtig glade for et pulsur. Det hjælper dig nemlig med at registrere forskellige nøgletal i din træning, såsom hjerterytme og løbehastighed.
Uanset om du er begynder eller eliteløber, er der altså en vis mængde udgifter forbundet med at løbetræne. Men det rigtige udstyr kan betyde alverden for både udbytte og glæde ved træningen.

Derfor kan det i det lange løb sagtens betale sig at benytte muligheden for at optage et mindre lån. Så kan man investere i en skræddersyet udstyrspakke, og give sig selv de bedste muligheder for en vellykket løbetræning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *