sådan skifter du gaspatronen på en kontorstol

At skifte gaspatronen på en kontorstol kan være en vanskelig opgave hvis man ikke helt forstår teknikken. Med de mange år de har siddet i stolen kan de godt blive lidt hårde at få ud. Heldgivis kan man gøre det nemmere for sig selv med de rette redskaber og teknikker. 

 

Køb de rette redskaber

Man skal først og fremmest starte med at bruge den rette hammer. Der findes mange forskellige slags hammere, den man skal bruge er en rekylfri hammer, som du for eksempel kan købe her https://www.toolster.dk/Hultafors-Rekylfri-hammer-STFS-STFS-40/. Dette er meget vigtigt da en almindelig hammer kan skade kontorstolen, du kan slå hul i sædebassen eller skade mekanismen. En rykylfri hammer tilgengæld skåner kontorstolen, således at mekanismen eller stolen ikke kommer til skade når du slår. Hovedet på en rekylfri hammer er lavet af gummi fremfor en almindelig hammer. Det næste man skal bruge er oliespray, denne gør det meget lettere at få gaspatronen ud især ved gamle stole. 

 

Den rette teknik

Gaspatronen sidder fast ved sædebasen og ved fodkrydset. Man starter med at slå på bunden af gaspatronen mens man holder på fodkrydset. Det er vigtigt at idet man slår gaspatronen at man holder godt fast, således at fodkrydset ikke følger med. Fodkrydset skal helst skubbes modsat, en teknik som gør det markant nemmere at få den ud. Sidder patronen godt fast kan man spraye lidt med olien, som vil gøre det lidt lettere. Herefter er det blot om at ligge kræfterne i indtil den kommer ud. Nogle gaspatroner er lidt lettere at få ud end andre. 

 

Det næste punkt er ved sædebassen. Her bruger man igen samme teknik, patronen skal trækkes mod dig selv mens sædebassen skubbes udad, denne teknik gør det lettere at få patronen ud. Brug eventuel noget olie spray for at gøre det lettere.  

 

For nogle kan det være en vanskelig opgave eller de måske ikke har de rette redskaber, her man kan købe udskiftning af gaspatron hos kontormøbelforhandlere. Har fundet Prostole som tager 375 kr for ydelsen. Man kan ikke købe den direkte på deres hjemmeside, da den står som montering under det enkelte produkt. Du bedes kontakte dem https://prostole.dk/om-os/om-prostole-aps/ således at de kan oprette ordren for dig. 

2 tanker om “sådan skifter du gaspatronen på en kontorstol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *