Tag dine sportsskader alvorligt

Det er populært at dyrke både sport og fitness i motionscentre over hele landet. Man kroppen kan også få for meget sport. I hvert fald, hvis man ikke husker at passe godt på den og respektere behovet for at restituere ordentligt.

Hvis du gerne vil have en sund krop, der kan følge med de ønsker du har inden for sporten, skal du huske at lytte til den og gøre følgende.

Husk hvile

Det er vigtigt, at du lytter til de signaler, som din krop sender dig. Din krop er ikke bare en klump sanseløs kød, men en kompleks organisme. Den kan gøre fantastiske ting – men den kan også sende dig signaler om, at det er tid til at tage en pause og samle kræfterne igen. Derfor er det vigtigt at man husker at mærke efter og respekterer, hvis kroppen trænger til et hvil.

Er du ikke enig, så skru i det mindste ned for den måde, du presser kroppen på og brug princippet om en aktiv hviledag, hvor du f.eks. bruger kroppen til at svømme, gå en lang tur eller andet – så du stadig holder dig i gang men uden et stort slid.

Brug gerne de professionelle

Der er mange forskellige former for behandlere i Danmark, som kan hjælpe dig med at komme oven på mindre skader eller skavanker, hvis almindelig pause fra en sport ikke gør tricket. Vi har tidligere anvendt fysioterapi i Herning, da mange fysioterapeuter har stor forstand på sportsskader og skader forårsaget af overbelastning.

Derudover kan sportsmassage tit være med til at løsne op i kroppen, så blodet flyder, musklerne bliver sig selv og kroppens batteri lader op.

Tag teknologien i brug

Apropos kroppens batteri, så kan nogle smartwatches fra f.eks. Garmin give dig en indikation af din parathed til at træne ved at vise dig ”body battery”, altså kroppens energiniveau. Det kan være med til at fortælle dig, om du – på baggrund af stress, søvnmønster, puls etc. – bør træne eller tage en hviledag. På den måde er teknologien med til at hjælpe dig med at planlægge og koordinere træningen.    

1 tanke om “Tag dine sportsskader alvorligt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *