Tag vare på din egen sundhed

Det er slut med den tid, hvor man lader andre styre sit liv, og det handler i stedet om at tage skeen i egen hånd og tage vare på sig selv og det, man gerne vil opnå. Det gælder i høj grad også sundhed, som selvfølgelig er et ord, der er på rigtig mange menneskers læber i disse år.

Og det er da heller ikke så underligt, at netop sundhed er noget, mange går op i. Folk køber fodboldudstyr, læser om god kost og starter til spinning. Det gør de, fordi de gerne vil have et sundere og mere ’rigtigt’ liv. Det hele starter dog med, hvordan du ser verden.

For har du et forkert fokus, vil det sikkert uanset hvad blive svært for dig at sikre en god sundhed. Du vil ikke kunne fokusere, og det vil i sidste ende betyde, at du bare ryger tilbage i den samme, gamle rille. Derfor skal din sundhed starte med et positivt og stærkt fokus, så kommer du sikkert noget længere.

Gør noget ved motionen

Motion er noget, nogen er rigtig gode til at få gjort som en naturlig ting, mens det for andre er virkelig svært at motivere sig. Hvis det sidste er tilfældet, handler det om at skabe sig selv nogle rytmer, hvor det er nemt at komme afsted. Det kan være, der skal være bestemte dage og tidspunkter, hvor det planlægges.

Er det fortsat en stor udfordring, er det måske en idé at gøre noget ved den motion, du dyrker. Kan du ikke motivere dig til at tage alene ned i fitnesscentret, hvorfor så ikke gøre sport til en social ting, du gør med andre. Det kan også foregå i centret, men det kunne også handle om, at du begynder at dyrke en sportsgren, du er glad for. Mange er selvfølgelig vilde med fodbold eller håndbold, som har været deres favoritsport, siden de var små.

Find gode kost-rutiner for dig selv

Når det kommer til kosten, så handler det igen rigtig meget om rutiner og rytmer. Hvis sund kost bliver noget, man nærmest frygter, fordi man bare ikke kan overskue udsigten til at stå og lave det, så er det måske på tide at finde andre måder at gøre det på. Det kunne være noget med at komme på et lille kursus, hvor du lærer at strukturere dine madvaner og måske også at lave maden lidt ekstra lækker.

Alternativt skal du bare give det tid, hvor du prøver dig frem, og hvor du accepterer, at det er lidt op ad bakke i starten. Denne strategi kan være lidt hård for nogen, men når man kommer ud på den anden side med en stærk og sund kost, er det sikkert en rigtig stor sejr.

Selvom du måske tænker, at sund kost aldrig bliver lige så lækkert, så er det altså bare, indtil du lærer at tilberede det rigtigt. Så vil du formentlig glemme alt om de usunde retter, du har budt dig selv i mange år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *