Træn frem imod et løb og øg din løbelyst

Selvom man er en habil løber, der elsker at komme ud i naturen og tilbagelægge nogle kilometer, så vil der altid være perioder, der virker lidt tungere end andre på træningsfronten. Det er måske særligt om vinteren, hvor der både kan være glat, koldt, vådt og mørkt, at det kan være svært at hive sig selv op af sofaen og få fundet løbeskoene frem. I de tilfælde hvor man synes, det kan være svært at hanke op i sig selv og komme afsted, så kan det være en god idé at lave en målsætning for sig selv. Hvis man har noget at løbe for og et resultat, man skal nå, så vil man nemlig i mange tilfælde være mere tilbøjelig til at komme afsted.

Arranger dit eget løb

Man kan enten vælge at tilmelde sig et løb, der allerede eksisterer. Eller hvis man har masser af gåpåmod og blod på tanden, så kan man også arrangere sit eget løb. I sidstnævnte tilfælde bliver man i hvert fald virkelig engageret, hvilket måske også kan vise sig som en positiv effekt på løbehumøret og den daglige træning. Det er ikke så svært at arrangere et løb. Der er selvfølgelig nogle praktiske ting, der skal være på plads. Men har du prøvet at være til et løb før, så ved du nogenlunde hvad det drejer sig om.

Få styr på praktikken

Noget af det vigtigste, man skal have styr på, når man arrangerer sit eget løb, er løberuterne. Mange gange kan de løbere, der tilmelder sig løbearrangementer, selv vælge om de vil ud på en kort eller en lang rute. Du kan derfor med fordel vælge at udbyde både en rute på hhv. fem og ti kilometer. På løbsdagen skal begge ruter naturligvis være markeret godt op, så ingen farer vild. Det kan ligeledes være en god idé at hyre nogle frivillige hjælpere til at stå langs ruten med friske forsyninger af vand og en hjælpende hånd, hvis nogen har brug for assistance til større eller mindre problematikker.

Overvej om der skal være præmier

Til nogle løbsarrangementer får alle deltagerne en medalje eller roset, når de krydser målstregen. Det er en metode, som man kan vælge, hvis man ønsker at belønne samtlige deltagere. Man kan også vælge kun at give præmier til de allerhurtigste. Det behøver ikke at være store dyre præmier, som sprænger budgettet. Man kunne f.eks. vælge at give en klassisk indretningsgenstand som en hoptimist bimble. Måske kunne man endda få en butik eller en leverandør til at sponsorere den som præmie.

Hav styr på invitationerne

Det allernemmeste sted at markedsføre sit løb og sende invitationer til dem, man kender, er på de sociale medier. Opret evt. et arrangement på Facebook, så du let kan holde styr på, hvor mange der kommer. Her kan folk også stille spørgsmål til dig på dagen, sørg blot for at være omfattet af 5g netværk ude på løbspladsen, så du ikke misser beskeder pga. en dårlig mobildækning.

1 tanke om “Træn frem imod et løb og øg din løbelyst

  1. Log in Svar

    The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *