Brug dit frirum til løb og lev længere

Vi ved det alle sammen – kondition og træning er godt for både krop og sind. Hvis du selv overvejer at komme i gang, kan det være en fordel at vælge løb. Sportsgrenen er alsidig, du kommer med garanti i form, og det har en lang række sundhedsfremmende effekter. For at komme i gang med løb, må du skabe dig et frirum for at gøre træningen til en rutine der varer ved. Alt dette kan du læse mere om nedenfor.

Løb er for alle

Uanset hvem du er, kan du være med på at løbe. Der er ikke mange begrænsninger og løb kerer sig ikke om alder, køn, race, religion, økonomi, status eller lignende. Dertil kommer at det er nemt at komme i gang, fordi du udelukkende behøver behageligt tøj og et par løbesko og så er det afsted over stepperne. Ligeledes kan du træne for dig selv i naturen og uden at være forpligtet af tid og sted. Du kan løbe alene eller sammen med andre. Sammensætningen er helt og aldeles op til dig selv.

Konditionstræning er godt for sundheden

Løb er konditionstræning fordi du ikke kan undgå at få pulsen op. I takt med at du kommer i form skal der ydes mere og mere for at få pulsen op, hvilket betyder at din kondition forbedres. I takt hermed øges sundheden. Løb og konditionstræning er godt for hjertekar systemet og forbygger en lang række sygdomme. Dertil kommer at træning er godt for den mentale sundhed og for kalorieforbrændingen. Løb er aldeles godt til disse ting. Dette skyldes bl.a. at intensiteten er høj i denne sportsgren.

Skab frirum til løb

Når man først er gået i gang med at træne, vil man gerne holde ved og finde en rytme, hvor man kan fortsætte. Der er dog mange der ender i fælden med at gå træt i træningen, fordi de ikke får skabt det rette frirum. Dette gøres bedst ved at bestemme sig for nogle bestemte træningsdage i ugen og holde disse dage hellige til træning den tid det tager. Du kan fx have en time om eftermiddagen et par dage om ugen, hvor du har lov til at træne det du vil og skabe et frirum omkring det.

Sørg for at sikre dig selv

Ligesom du som studerende kan sikre dig selv med a-kasse mod ledighed efter endt studie, med en a-kasse til studerende, kan du også forbygge og sikre dig selv mod skavanker og/eller sygdomme med jævnlig løbetræning. Det handler om forsikring og forebyggelse, samt en investering i noget sundt. At fokusere på sin sundhed og på at gøre gode ting for dig selv og din krop, vil være den bedste investering du nogensinde kommer til at foretage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *