Den forsinkede studenterfest

Studenter har festet og fejret studenterhuen hele sommeren, men for de studenter, der endnu ikke har holdt deres studenterfest, er det ikke for sent.

Han giver lærer og censor hånden. De smiler og ønsker ham tillykke. På vej ud af eksamenslokalet, når han at få et lille deja vu. De tre år på gymnasiet er gået stærkt. Det føles underligt, at det hele er forbi, men så alligevel ikke. Hans forældre står og venter med champagne og måske en lille tåre trillende ned ad kinden. Han er ikke i tvivl om, at de er stolte. Det er han også selv. Han begynder at gå hurtigere, og han når endelig døren. Så er det nu. Han åbner den og træder ud.

”Der skal skrives ti i huen,” råber han pludseligt.

Det kommer som en stor forløsning. Hans forældre tager den bordeauxfarvede studenterhue og trækker den ind over hans hoved. Tre års hårdt arbejde med undervisning, lektier, terminsprøver og eksaminer. Det hele er overstået nu. Gymnasiet er bestået, og han er klar til nye udfordringer.

Men først skal der festes. En hel sommer med fest og farver og lidt for meget alkohol.

Studentergildet er ikke for sent

Det er ved at være en måned siden, at han kom ud ad døren til kram og lykønskninger. Ugerne har været fyldte med fester og studentergilder hos vennerne, og han har derfor ikke haft hul i kalenderen til at holde sit eget studentergilder for vennerne. Han vil gerne have alle vennerne med, og derfor har han udskudt det.

Men det er ikke for sent.

Sommeren er stadig frisk, og sommervejret er fremme. Det eneste der skal til er et sted at holde det, og der er selvfølgelig intet bedre sted end i haven i det gode sommervejr.

Havefest er altid et godt og sikkert valg, og det kan nemt løses ved at gå ind på telttilfest.dk og booke et telt. Teltudlejning er en populær løsning, når det kommer til studenterfester.

Prikken over i’et

Indtil videre har studentertiden været uforglemmelig. Det er en tid, som han vil huske tilbage på mange år frem. Men han mangler blot prikken over i’et. Nemlig et vellykket studentergilde i haven.

Det har været sjovt og hårdt at feste i en hel måned hos vennerne, men der er noget særligt over at afholde sit eget studentergilde. Og det vil han ikke gå glip af. Men først skal han sørge for, at det bliver en uforglemmelig dag.

En tur over grænsen

Studentergildet er en mulighed for, at forældre og venner kan fejre én som student. De tre hårde år på gymnasiet har givet pote, og det skal fejres!

Men inden man kommer så langt, så er der nogle væsentlige ting, der skal være styr på. Udover at booke telt, så skal man finde ud af, hvem der skal inviteres til festen. Og så er det ikke nogen hemmelighed, at mad og især drikkevarer skal købes ind i rigelige mængder.

Det kan være en fordel at køre en tur ned over grænsen og handle drikkevarer. Benzinpengene er godt givet ud, for man sparer mange penge på at købe de mange rammer øl og cider samt flasker spiritus ved grænsen.

Når man har styr på festtelt, alkohol, mad og ikke mindst gæster, så er det ellers bare tid til at afholde den lidt forsinkede studenterfest!

 

1 tanke om “Den forsinkede studenterfest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *