Det bør du vide om hamstere

Hamstere er små, pelsede, frække og legesyge dyr. De bor i et bur sammen med deres familie, som også deler samme rum. Hamstere kan lide at løbe rundt hele dagen og lave tunneller og reder til sig selv. En af de mest populære typer kaldes syrisk hamster, som kan blive op til 18 centimeter lang!

Sådan ser et hamster ud

De har en lang hale og store fødder med skarpe kløer. De har også to sorte øjne, som man let kan se på grund af deres lyse pels. Hamstere stammer oprindeligt fra ørkenerne i Syrien og lever det meste af tiden under jorden for at undgå rovdyr som fugle, ræve og endda slanger! Der findes flere forskellige typer af hamster.

De kan lide at spise

Hamstere er altædere og kan spise både planter og kød. De elsker især frugt, grøntsager og frø, men også insekter! Deres yndlingsmåltid hedder solsikkefrø, fordi det indeholder en masse B12-vitamin, som får deres pels til at skinne klart.

Hamstere laver lyde, faktisk er hamstere et meget højlydt dyr! De kommunikerer med piv, snak og endda med sang. Deres kroppe indeholder to forskellige typer lydproducerende organer, der kaldes strubehovedet og syrinx. Disse særlige organer hjælper hamster med at lave lyde på samme måde som fugle og mennesker!

Det bedste sted for dit kæledyr

Et hus er ikke det bedste sted for din hamster. De er meget aktive dyr og har brug for et stort, rummeligt område at løbe rundt i! Derfor er det bedre at anskaffe dem et motionshjul eller en bold, som de kan bruge inde i deres bur.

Hamstere er aktive om natten, hvilket vil sige, når vi sover, der er hamsterne aktive i deres bure, hvilken kan føre til søvnløse nætter!

Hamstere kan også godt lide at sove i små senge lavet af hø eller tøj under varme tæpper. Du bør være opmærksom på, at det ikke er en god idé at klappe din hamster, fordi de ikke bryder sig om interaktion med mennesker, og kan blive aggressive. Se mere tilbehør til hamster på denne side.

Er hamstere et flokdyr?

Nej, hamstere er ikke flokdyr. Selv om det kan virke som om din syriske hamster opfører sig venligt over for dig, når den løber rundt i huset om natten og piver efter dig, kan denne adfærd være aggressiv eller defensiv, afhængigt af deres humør! Hamster bør helst bo alene, men de kan også bo sammen, hvis det er søskende. De kan sagtens gøres tamme, så selv små børn kan få glæde af dem.

1 tanke om “Det bør du vide om hamstere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *