Det er hyggeligt med en træhytte i haven

Giv stemning til din have med en træhytte

Som haveejer kan det være svært at skabe den helt rette stemning i haven, især hvis man ikke har haft 30 år til at opnå ens ønskede resultat. Det tager lang tid at få de små frugttræer op i voksen størrelse, og i det hele taget skal man lægge mange penge, hvis man ikke vil vente på at haven vokser til. Man kan dog også skabe stemning på andre måder, og en af disse måder er lidt overset, nemlig at placere en træhytte i haven. Her ser vi nærmere på hvordan man kan skabe stemning i haven på en elegant og hyggelig måde med en træhytte.

Hvilke associationer følger med en træhytte 

En træhytte er stemningen og duften af de svenske skove og ødegårde. I Danmark har vi ikke den store traditioner for at bygge i træ, men vi kender til det fra vores svenske naboer, og der er stadig mange danskere der tager til Sydsverige for at holde sommerferie på en ødegård af træ. Duften af især ubehandlet træ er duften af en autentisk oplevelse, af at være i kontakt med naturen og af en husform i pagt med naturen.

En træhytte er følelsen af at omdanne naturens smukkeste materiale, træet, til en bolig der yder ly og læ, et sted hvor man kan spille kort, drikke kaffe og spise ostemadder, lege med børnene eller børnebørnene og meget mere. En træhytte er den enkle ramme der inviterer til enkle tanker i en kompliceret tid. 

Haven med flere perspektiver

Når du indretter din have med en træhytte, så etablerer du med det samme også nye udsigter, nye perspektiver. Du vil kunne nyde haven på en ny måde, betragtende fra den smukke træhytte. Stemning er svær at sætte ord på, men vi ved at en haves succes hviler utrolig meget på om haveejeren formår at give den netop dette, det kan være en højtidelig stemning, en stemning af hemmelige hjørner der kan opdages, eller af en simpel, nærmest asiatisk betragtning af den smukke natur sat i ramme. Med en træhytte er det ikke bare et stykke af den skandinaviske tradition for træ du inviterer, det er også den skandinaviske mentalitet omkring rene linjer og klart design. Haven er også et designet rum, og med et smukt hus i træ, træffer du et klart valg der viser, at haven er vigtig for dig.

Et smukt gæstehus

Foruden at skabe stemning, så er et træhus også et fantastisk gæstehus. Med termoruder og kvalitetselementer, så kan du med stolthed invitere venner og familier til overnatning midt i din smukke have. En bedre gave til dem der betyder noget for dig kan man ikke forestille sig. Prisen for et træhus er sandsynligvis lavere end du tror, så hermed en klar opfordring til at undersøge om ikke en hytte eller et hus i træ er netop det din have mangler for at nå sit potentiale, både hvad angår æstetik, stemning og gæstfrihed. Held og lykke med undersøgelsen og med det eventuelle nye træhus i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *