Find ud af hvem du skal stemme på her

efter Mette Frederiksen gik på talerstolen den 5/8 for at udskrive valg er vi mange som er begyndt at overveje hvem vi skal stemme på. Der er nogen der har faste kandidater og partier, som de fast stemmer på, mens der er andre, som skal tænke lidt mere over hvem de skal stemme på. Hvis du er en af de mange mennesker som er i tvivl om hvem de skal stemme på til det kommende folketingsvalg, så kan du med fordel prøve at bruge en kandidat test. En kandidat test fungerer ved, at du får en række forskellige spørgsmål, og ud fra disse spørgsmål bliver du præsenteret for en kandidat, som matcher dit politiske standpunkt. Du kan også få et overblik over folketingskandidater på https://folketingskandidater.dk/ . 

Få et overblik over hvem der stiller op i din region 

Inden man vælger hvem man stemmer på skal man naturligvis vide hvad de forskellige partier står for. Det betyder også, at det kan være en god ide at læse et par linjer om de forskellige partiers politiske standpunkt, så man nemmere kan finde ud af hvem man er enig med og hvem man er uenig med, især hvis det er første gang man skal stemme. Når man har fundet sit parti skal man finde en folketingskandidat , som man er enig i. Der er mange måder man kan finde en kandidat på. Man kan eksempelvis gå ind på partiets hjemmeside og læse op de forskellige kandidater, men man kan også læse mere om de forskellige kandidater ud fra en kandidat test. Der er også nogen, som har forskellige principper de vælger kandidat ud fra. Eksempelvis er der nogen der har et princip om at stemme på unge kandidater, mens andre foretrækker at stemme på en kvindelig kandidat. 

Stem efter din egen overbevisning 

når alt kommer til alt skal du ikke lade nogen andre påvirke dit valg. Hvad du stemmer vedrører kun dig, så selvom dine venner er politisk uenig med dig, behøver du ikke at stemme det samme som dem, eller fortælle hvad du har stemt. Det er okay at stemme både rødt og blåt, man skal bare huske, at man skal stemme ud fra sin egen overbevisning og ikke ud fra ens venners gode råd. 

3 tanker om “Find ud af hvem du skal stemme på her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *