Håndtering af dødsbo

Når en, man har kær, går bort, så står arvingerne tilbage med både sorg og praktiske problemstillinger, som der skal tages hånd om. For når den afdøde efterlader sig en bolig med møbler, så kaldes det for et dødsbo. Arvingerne står nu og skal håndtere dødsboet, og det kan være en stor mundfuld for alle, når man også samtidig prøver at bearbejde sin sorg.

Hold sammen som familie

Vigtigst af alt er, at man som arvinger holder sammen som et team. Man ser tit, at grundet sorg og praktiskeproblemer kan give anledning til manglende eller forkert kommunikation, hvortil der opstår arvestridigheder. Man skal huske på, at når man er i en sorgproces, så takler vi alle det forskelligt, hvilket der skal være plads til. Hvis man ikke accepterer hinandens følelser og handlinger, hvad dette angår, så kan man hurtigt komme til at sige eller gøre noget, i ren desperation, fordi man er så frustreret og udmattet mentalt. Derfor er det vigtigt, at man tager det hele i et stille og roligt tempo, så alle kan følge med, taler pænt til hinanden, giver hinanden plads, og opstår der uenigheder, så sæt jer stille og roligt ned og snakke om dem.

Sådan kommer du igang

Når der skal tømmes et dødsbo, kræver det kræfter, energi og overskud. Dødsboet skal nemlig tømmes for alle ejendele, hvilket kan være en svær proces for arvinger, da der kan være rigtig mange minder forbundet ved selv de mindste ting. Tag jer god tid til at kigge det hele igennem, hvortil i kan sortere ejendele i forskellige bunker.

Det, der skal smides ud

Der kan være mange egendele af ældre kaliber, som arvinger ikke har plads eller lyst til at arve. Her bliver man altså nødt til at få tingene kørt på genbrugen. Især hvis det er gået i stykker, og har mistet sin funktionalitet. Man kan også få andre til at hente det gratis, så man kan være fri for at køre det væk.

Det, der skal beholdes af arvinger

Der vil helt sikkert være egendele, som arvingerne har brug for at beholde. Det kan være, at der er mange minder i det, såsom smykker eller beklædning, som der er mange minder i, porcelænsfigurer eller andet.

Det, der skal sælges

Der kan være ejendele i boligen, som kan være enten nye, eller stadig have en god funktionalitet, som gør, at det vil være synd at smide det ud. Her man kan gå hen og sætte det til salg på Facebook, Den Blå Avis, eller et helt tredje sted.

Det er i hvertfald sådan rydder du et dødsbo i København eller andre steder i landet. Hvis der ingen arvinger er, eller hvis arvingerne ikke har overskud eller mulighed for at tømme boligen selv, så kan man få hjælp på https://dodsbo-hjelpen.dk/, som hjælper med at tømme boligen og opkøbe ejendele fra dødsbo, så man som arving helt slipper for at skulle gå alle minder igennem. Til gengæld kan man bruge tid på at bearbejde sin sorg, og komme videre på bedst mulig vis.

1 tanke om “Håndtering af dødsbo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *