Huskeliste til konfirmationsfesten – Sådan bliver dagen god

Når der sal holdes et brag af en konfirmationsfest så kan det den rette huskeliste være med til at hjælpe så der ikke bliver så meget stress op til selve. Konfirmationsdagen er en stor dag for den unge konfirmand. Det er en start på et spændende voksenliv, familie og gaver! Konfirmationsfesten må gerne glide let og det kommer den til med den rette planlægning. Ofte skal mor og far planlægge sammen, og det skal helst gå godt at enes om det hele, derfor er det godt at være forud og planlægge i god tid, for ellers bliver der alt for meget at se til lige op til festen, og det er ikke tidspunktet at skulle blive enige om tingene på. Vær på forkant!

Forslag til huskeliste

Her kommer en række ideer til din tjekliste og måske kan du bruge nogen af dem, skriv en god liste, det skaber overblik og det hjælper, specielt fordi at man får øje på at der er mange ting man bør sætte i gang i god tid før konfirmationsdagen.

Dato for festen

Datoen afhænger gerne af hvilken dag konfirmanden skal konfirmeres, holder i nonfirmation eller det der ligner, så sætter i jo selv datoen.

Invitationer

Flotte invitationer skal sendes ud i god tid – jo før i ved besked med hvor mange der kommer til festen jo bedre. Smukke indbydelser kan købes for små penge.

Lokaler / middagen / kok / bordpynt

Booking af lokaler til konfirmationen hænger ofte så fint sammen med, hvem der skal lave mad, og hvem der skal servere, bordpynt mv. Når i træffer valget om i selv vil afholde festen fx i haven, ja så er det, at huske, at der er rigtig mange ting der følger med, som skal indgå i huskelisten.

Bordkort / menukort

De pynter så smukt på bordet og kan eventuelt kombineres, menukort og bordkort kan godt være det samme kort. Her vil menuen stå og selvfølgelig hvem der skal sidde hvor, de kan bestilles sammen med jeres invitationer.

Tøj til konfirmanden

Hvis der ikke i forvejen er tøj der egner sig til sådan en lejlighed så skal der findes noget frem.

Konfirmationskørsel

Nogen konfirmander ankommer til kirken i en fed bil. Måske kender du en der vil byde ind med at køre til konfirmationen, ellers kan der lejes en bil til denne lejlighed som er mega fed.

Underholdning til konfirmation

Er der luft i budgettet så kan det vær en ide med et særligt indslag til konfirmationsfesten. Det kunne nemt være noget som en tryllekunstner der samtidig kan lave lidt komik. Mange tryllekunstnere er specialister i at tage ud til konfirmation. Find inspiration til konfirmation her.

Talen

Hold et brag af en konfirmationstale ved at skrive den i god tid. Hvis i gerne vil gøre det lidt anderledes så kan mor og far godt holde talen sammen. I kan aftale hvem der står for hvilke afsnit i talen.

Festsange

Personlige sange er ofte brugt til konfirmation, det er gerne bedsteforældre og anden nær familie der dukker op med en sang. Det er nu også muligt at byde velkommen med en sang eller for konfirmanden at sige tak med en sang, hvis han/hun ikke er så meget for at holde en takketale.

Konfirmandens ønskeliste

Bør også følge i god tid.

Fotografier

Find ud af hvem der skal tage billeder til konfirmationen, måske en professionel fotograf.

Toastmaster

Der kan blive brug for en toastmaster, en sådan er god til at sortere i indslag fra gæsterne så værten ikke selv skal skuffe nogen.

Overnatning

Måske er der gæster der kommer langvejs fra?

Det er forskelligt fra familie til familie om en konfirmationsfest skal fortsætte ud på aftenen med musik osv. Nogen afslutter sådan en fest først på aftenen mens andre giver den fuld gas til ud på de sene nattetimer nu de har chancen. Så hvor længe festen varer er en god ide at skrive ind i indbydelsen, så tænk det ind fra start.

Tillykke med konfirmanden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *